ambasádori Slow Food

TINA LOPEZ @lopez.sk
LUCIA CHRENKO @luciachrenko
KRISTINA PROCHÁZKOVÁ @laskavhrncoch

MARTINA GRŇOVÁ @foodlover_sk
Celé sa to začalo v roku 2013, kedy začala písať blog foodlover.sk. Boli dve dievčatá, ktoré chceli písať o zdravej strave, zdravom životnom štýle. Prostredníctvom ich receptov chceli ukázať ľuďom, že aj zdravá strava môže byť chutná a zaujímavá.
Vždy chcela robiť video recepty, a to sa jej podarilo začať rozbiehať počas "korona krizy". Preto väčšinu nových receptov nájdete práve v takomto formáte.
Na jej webe okrem kvalitných receptov nájdete príspevky z jej života. Života podnikania v gastre, života splnených snov.

NATY ŽÚREKOVÁ ŠTEFKOVÁ
@chutodnaty
Pôvodne je vyštudovaná učiteľka, ktorú zaujímala kvalita stravy.
Začala študovať o výžive človeka a svoju vášeň k jedlu pretavila do jedného z najnavštevovanejších foodblogov na Slovensku:
"Svojou prácou sa snažím ľuďom ukázať, že čas strávený v kuchyni môže byť relaxom a zábavou" hovorí Naty. Na jej blogu nájdete rôznorodé témy, no najradšej odieva tradičnú kuchyňu do trendy šatu.
Je zástanca a propagátor kvality v živote, vzťahoch, jedle: "A slow food je presne o kvalite od podstaty. Vážiť si a uvedomovať si, že Zem treba chrániť, zveľaďovať, nielen z nej brať, ale aj dávať.
Želám si, aby ľudia zakúsili, aké dobré a prínosné pre každého z nás môže byť, keď budeme podporovať kvalitu" uvádza Naty.

ANETTA VACULÍKOVÁ
Aktuálne pôsobí ako lektorka varenia, vedie neformálne vzdelávacie workshopy vo firmách a na školách, a tvorí recepty na mieru pre rôznych klientov. Vedie Skutočne zdravú školu, komplexný program kvalitného a udržateľného stravovania a neformálneho vzdelávania o jedle a výžive pre materské, základné a stredné školy, ktorý pomáha v rozvoji kultúry zdravého stravovania a učí žiakov, odkiaľ jedlo pochádza, ako vzniká, ako vplýva na náš organizmus, ale aj to, ako ovplyvňuje svet v ktorom žijeme. Od roku 2013 je ambasádorkou Jamieho Olivera na Slovensku v projekte Food Revolution. Posledné 2 roky je pevnou súčasťou konvívia Slow Food Pressburg. Je autorkou niekoľkých kníh o kvalitnom stravovaní a riadi sa heslom lokálne, sezónne a zdravo.

Táto webstránka je financovaná z prostriedkov LIFE programu Európskej Únie. Za obsah je zodpovedný výlučne autor a EASME nezodpovedá za akékoľvek použitie informácií v nich obsiahnutých.