Mikroprojekt  Domáca zabíjačka zo slovensko-moravských kopaníc

 
       

 

V priebehu II. polroka 2014 sme realizovali spolu s našim cezhraničným partnerom MAS Strážnicko spoločný mikroprojekt Domáca zabíjačka zo slovensko-moravských kopaníc.    

Dosiahnuté výstupy a výsledky mikroprojektu:

● usporiadanie seminára mikroprojektu dňa 29. októbra 2014

Cieľom tejto akcie bolo prezentovať domácu zabíjačku, ako typický produkt kopaničiarskeho regiónu v novom formáte vhodnom pre vidiecky cestovný ruch. Jej súčasťou bola séria odborných prednášok spojených s názornými ukážkami a možnosťou zapojiť sa do procesu spracovania a výroby jednotlivých produktov.

● propagačná publikácia Domáca zabíjačka

Publikácia s informáciami o vývoji i histórii regionálnej gastronómie, jej význame a prínose do kultúrneho dedičstva prihraničných regiónov. Súčasťou publikácie sú aj recepty a informácie o novom formáte domácej zabíjačky.

Dosiahnuté výsledky projektu prehlbujú orientáciu zariadení vidieckeho cestovného ruchu na naše tradície a miestne zdroje s cieľom zvýšiť záujem návštevníkov o naše regióny a ich gastronómiu. Mikroprojekt sprostredkoval rad nových informácií a vytvoril dobré podmienky pre spoluprácu cezhraničných regiónov.
Nová propagačná publikácia je k dispozícii pre celú verejnosť, zariadenia cestovného ruchu ako i samosprávu.

 

© 2012 - 2017 Slow Food Pressburg o.z. Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode