Salone Internazionale del Gusto TERRA MADRE

Prvý medzinárodný Salone del Gusto (Salón chutí) sa konal v Turíne v roku 1996, vtedy ešte ako samostatné podujatie, venované kompletne jedlu a malým producentom kvalitných potravín. V roku 2004 sa k tomuto podujatiu pridala sieť Terra Madre a v Turíne sa prvýkrát spoločne predstavili roľníci, chovatelia, rybári, potravinové komunity, kuchári, univerzitní profesori a všetci ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľajú na produkcii potravín.

Slow Food Pressburg sa zúčastnil tohto prestížneho podujatia v roku 2012, kedy nás zastupovali 2 producenti: Gabika Čechovičová z Cífera (Mak z Jarnej) a Filip Grgula (med a medové produkty), v roku 2014, kedy sa Salone Internazionale del Gusto Terra Madre za naše konvívium zúčastnil Martin Hiadlovský z Mliečnej farmy (Slovenská Ľupča) s kravským syrom horského typu z nepasterizovaného mlieka. V roku 2016 sa podujatie premiestnilo poprvýkrát do centra Turína, do Parku Valentino. Za naše konvívium boli prítomní Gabika Čechovičová (Mak z Jarnej) a Herbert Sirupy z Trnavy.

© 2012 - 2017 Slow Food Pressburg o.z. Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode